Vrijwilligers College Baarn

Leren van Elkaar!

Kennis delen

shutterstock 193539209 vrijwcollege 1

Uw kennis/ervaring/talent met anderen delen?
Bij het Vrijwilligerscollege Baarn bent u meer dan welkom!
Aanmelden als trainer
Lees meer

Deelnemen aan

shutterstock 1977256286899

Deelnemen als maatschappelijke organisatie, bedrijf of cursist?
Het vrijwilligerscollege is voor iedereen!
Lees meer

Ruimte aanbieden

shutterstock 136213424 vrijw college 3

Wilt u een cursuslocatie bij uw bedrijf of organisatie aanbieden?
Neem dan contact op met het Vrijwilligerscollege Baarn
of maak gebruik van het formulier

internetcursus DementieOnline

Een cursus voor alle mantelzorgers

De internetcursus DementieOnline is voor álle mantelzorgers van mensen met dementie. U bent mantelzorger als u langdurig en onbetaald zorgt voor een hulpbehoevende naaste. Een mantelzorger is bijvoorbeeld de partner, het kind, de ouder, een familielid of vriend van de persoon met dementie. U heeft als mantelzorger een persoonlijke band met degene waarvoor u zorgt.

Ook voor jongeren

Het kan voorkomen dat uw naaste al op jonge leeftijd aan dementie lijdt. Hebt u kinderen met hem of haar, dan zijn zij soms nog jonger dan achttien. Ook zij kunnen de internetcursus volgen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de cursus samen met uw kinderen te volgen.

Problemen voorkomen

De cursus is niet alleen voor mantelzorgers die overbelast zijn of knelpunten ervaren. De korte cursus kan juist voorkómen dat problemen ontstaan. Dus of u al jaren mantelzorger bent of nog maar net: de internetcursus DementieOnline is er voor ú. Deze cursus is geen vervanging van reguliere hulp. Heeft u bijvoorbeeld last van ernstige angstklachten of depressiviteit? Dan is het belangrijk om uw huisarts te raadplegen.
Hier leest u meer informatie over de inhoud van de cursus. U kunt zich ook direct aanmelden voor de cursus.

Voor professionals in de zorg

DementieOnline is ook voor professionals in de zorg, die contact hebben met mantelzorgers. Mantelzorger zijn is meestal belastend voor iemand. Goede en tijdige ondersteuning is belangrijk, om overbelasting te voorkómen. DementieOnline is bedoeld als aanvulling op de reguliere zorg, het is geen vervanging. Kent u mantelzorgers van mensen met dementie? Dan kunt u ze wijzen op deze website en op de speciale internetcursus DementieOnline. Deze helpt om overbelasting te voorkómen.
Direct naar de pagina voor professionals

  • Locatie

   Welzijn Baarn
   Oranjestraat 8
   3743 GD Baarn
   035 - 54 30 526

    
  • Informatie

   KF Groen CMYK PMS 

   Een samenleving waarin ieder mens telt en mensen naar elkaar omzien, daar staat het Kansfonds voor. Jaarlijks steunt het fonds meer dan 500 projecten die daaraan bijdragen. Projecten van mensen die zich inzetten voor de kwetsbaren in hun omgeving. www.kansfonds.nl.