Workshops

Online training: Praten over huiselijk geweld kun je leren

Online training: Praten over huiselijk geweld kun je leren

Sinds 1 januari 2019 is de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling aangescherpt. Als sociale professional moet je hiermee aan de slag. De e-learning ‘Praten over huiselijk geweld kun je leren’ helpt je op weg om de eerste stappen te zetten.

Vraag jij je ook af hoe je als sociaal professional huiselijk geweld en kindermishandeling eerder kunt signaleren en hoe je kunt handelen? Wil je snel aan de slag? Dan is de e-learning ‘Huiselijk geweld signaleren en bespreekbaar maken’ wellicht iets voor jou.

Voor wie?

Sociaal werkers, sociaal professionals, wijkteammedewerkers

Deelname: Gratis
Duur: 60 minuten
Accreditatie: In aanvraag

Om toegang te krijgen tot Movisie Academie, moet je je eerst even aanmelden. Dat is eenmalig en heel eenvoudig:

 • Je hebt daarna direct toegang tot de academie.

Lees meer

Gratis trainingen via LEARNIT

Gratis trainingen via LEARNIT

Voor thuisstudie biedt Learnit u ruim 30 gratis online cursussen aan.

Deze cursussen zijn gebaseerd op de trainingen die Learnit door het hele land geeft.

Access basis
Assertiviteit
Dreamweaver CC Basis
Excel Basis
Facebook Advertising Basis

Lees meer

Gratis cursus Presenteren

Gratis cursus Presenteren

Is het toespreken van een groep voor u ook een stressvolle gebeurtenis?

Learnit heeft een online-cursus van zes lessen ontwikkeld die u handvatten bieden voor presentaties. U gaat leren hoe u een presentatie voorbereidt, hoe u powerpoint goed gebruikt en hoe u die ontspannen en goede presentator wordt. Deze online cursus is een praktische cursus. Bij elk hoofdstuk staan oefeningen. Het is een must om deze oefeningen ook daadwerkelijk uit te voeren. Presenteren kan men alleen al doende leren. Klik hier om naar de online-cursus presenteren te gaan.

Lees meer

E-Learning Vrijwilligersacademie Den Haag

E-Learning Vrijwilligersacademie Den Haag

Komen de talenten van uw medewerkers volledig tot zijn recht? Met deze e-learning ontdekken zij waar hun talenten liggen én hoe ze ze maximaal kunnen inzetten!

Lees meer

internetcursus DementieOnline

internetcursus DementieOnline

Een cursus voor alle mantelzorgers

De internetcursus DementieOnline is voor álle mantelzorgers van mensen met dementie. U bent mantelzorger als u langdurig en onbetaald zorgt voor een hulpbehoevende naaste. Een mantelzorger is bijvoorbeeld de partner, het kind, de ouder, een familielid of vriend van de persoon met dementie. U heeft als mantelzorger een persoonlijke band met degene waarvoor u zorgt.

Lees meer

Oefenen.nl

Oefenen.nl

Oefenen.nl is het startpunt voor mensen die interactief aan de slag willen met het verbeteren van hun basisvaardigheden. Op de website oefenen mensen op een informele manier met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Tegelijkertijd leren deelnemers over thema’s als bijvoorbeeld werk, gezondheid en opvoeding. Bekende programmaseries zijn Klik & Tik, Taalklas.nl en Lees en Schrijf! Bij veel programma’s is een werkboek.

Lees meer

E-Learning netwerken: De basis

E-Learning netwerken: De basis

Veel mensen hebben moeite met één of ander aspect van netwerken. Niet iedereen heeft de kans om een netwerk cursus of opleiding rond netwerken te volgen. Anderen zijn zich niet bewust van de soms kleine subtiliteiten die het verschil kunnen maken tussen het succesvol leggen en onderhouden van contacten en het weggooien van tijd en moeite anderzijds.

Lees meer

e-publicatie wet- en regelgeving voor vrijwilligersorganisaties

e-publicatie wet- en regelgeving voor vrijwilligersorganisaties

Download hier de publicatie: https://www.nov.nl/magazine/

Vereniging NOV heeft samen met de ministeries van BZK en VWS een digitale publicatie gemaakt over wetten en regels die voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties gelden.

Deze publicatie geeft concrete en heldere informatie, voorbeelden, checklists, handige instrumenten en antwoorden op meest gestelde vragen over wetten en regels.

 

Lees meer

Basis Cursus Boekhouden

Basis Cursus Boekhouden

Penningmeester bij een vereniging of stichting, hebt u een onderneming, bent u van plan er binnenkort één te starten of doet u de boekhouding van een ander? Dan kan deze cursus u helpen dit op een correcte manier te doen. Deze cursus is dusdanig praktijkgericht opgezet dat u zeer snel voldoende weet voor het voeren van een boekhouding. Wij proberen u met deze cursus geen boekhoudkundig expert te maken. De basis die nodig is voor het voeren van een boekhouding zal voor u waarschijnlijk voldoende zijn.

Aangeboden via www.cursusnetwerk.nl/

Lees meer

Cursus Startende Ondernemers

Cursus Startende Ondernemers

Een eigen bedrijf starten en op zoek naar informatie voor de startende ondernemer? In deze gratis maar uitgebreide cursus voor starters van Henk Kral worden vrijwel alle facetten van het starten van een onderneming behandeld. Aangeboden door www.cursusnetwerk.nl
De volgende onderwerpen komen aan de orde:
-De voorbereiding van je onderneming
-Soorten ondernemingen
-Belasting en administratie
-Personeel in je onderneming
-Starten vanuit een bijstandssituatie
-Financiele aspecten van de onderneming

Lees meer

Vrijwilligers Werven

Vrijwilligers Werven

Vrijwilligers vinden die u willen helpen bij uw activiteiten gaat niet vanzelf. Hoe bereik je de juiste mensen? Hoe maak je hen enthousiast? Met deze training leert u hoe u succesvol te werk gaat. Om organisaties en initiatieven te helpen om vrijwilligers te werven, heeft Vrijwilligers Centrale Amsterdam een gratis online training ‘Vrijwilligers werven’ ontwikkeld waarmee stap voor stap aan een wervingsplan wordt gewerkt.

Lees meer

Vinden en binden van vrijwilligers

Vinden en binden van vrijwilligers

E-learning voor coördinatoren in organisaties met vrijwilligers. Met deze e-learning module maak je kennis met een effectieve aanpak voor het vinden en binden van vrijwilligers. Hoe speel je in op motieven van potentiele vrijwilligers, wat kun je doen om hen te binden aan de organisatie?

Met een goed vrijwilligersbeleid bij uw vereniging/stichting heeft u over het algemeen geen gebrek aan goede vrijwilligers!

Lees meer

Instructie Verantwoord Alcoholschenken IVA

Instructie Verantwoord Alcoholschenken IVA

Snel het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Met deze e-learning kun je snel het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Verplicht voor iedereen die als vrijwilliger achter de bar staat. Doe de cursus, maak de toets en ontvang het certificaat in je mailbox!

NOTE: Het is verboden personen onder de 16 jaar bardienst te laten draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken.  Geadviseerd word om een leeftijd van minimaal 18 jaar aan te houden voor barvrijwilligers.

Lees meer

Laaggeletterdheid signaleren voor sociale wijkteams

Laaggeletterdheid signaleren voor sociale wijkteams

Heb jij een cliënt die altijd zijn bril vergeten is? Leer de smoesjes herkennen en signaleer en bespreek laaggeletterdheid. In deze online minicursus speciaal voor wijkteams, kom je meer te weten over laaggeletterdheid, de omvang van het probleem en het belang van signalering. Ook krijg je tips over het aangaan van het gesprek. We geven informatie over hoe je je cliënt kunt doorverwijzen voor hulp op het gebied van lezen en schrijven.
Gratis deelname, Duur: 15 minuten

Lees meer

Sociale wijkteams en privacy

Sociale wijkteams en privacy

Privacy: een lastig onderwerp? Er zijn veel verschillende regels en het is niet altijd duidelijk wanneer je welke gegevens van een klant mag verzamelen, registreren of delen. In deze online module leer je hoe je op een verantwoorde manier met de persoonsgegevens van een klant omgaat. Je komt meer te weten over de belangrijkste wettelijke regels en richtlijnen. Wat doe je bijvoorbeeld als een klant geen toestemming geeft voor het delen van gegevens? Het doorlopen van de module duurt ongeveer 50 minuten.

Lees meer

Effectieve casusbesprekingen in je sociale wijkteam

Effectieve casusbesprekingen in je sociale wijkteam

Duren casusbesprekingen in jullie wijkteam veel te lang? En zijn ze niet altijd voldoende voorbereid? In deze module maak je kennis met het 4-stappen model.

Je leert op een gestructureerde manier en binnen 20 minuten met je team een casusbespreking te houden. Je ziet goede en minder goede voorbeelden van casusbesprekingen en maakt een eigen actieplan.

Het doorlopen van deze module duurt ongeveer 60 minuten.

Lees meer

Minicursus: werken vanuit zelfregie

Minicursus: werken vanuit zelfregie

In deze minicursus leer je hoe je als professional vanuit zelfregie kunt werken. We koppelen de theorie aan een cliënt uit jouw eigen praktijk. Zo wordt duidelijk waar voor jou mogelijkheden en dilemma’s liggen. Je krijgt handige instrumenten toegereikt die jij in je werk kunt gebruiken. Interessant voor iedere professional in zorg en welzijn die meer vanuit de eigen regie van de cliënt wil werken. De cursus duurt 15 tot 20 minuten.

Lees meer

De 23 Vrijwilligersdingen

De 23 Vrijwilligersdingen

De 23 Vrijwilligersdingen zijn op een logische manier opgebouwd rondom een aantal aandachtsgebieden zoals ze in vrijwel iedere Vrijwilligersorganisatie een rol zullen spelen.

Aandachtsgebieden zijn o.a. : Internet, social media, zichtbaarheid, Organisatorische zaken – Besturen en communiceren, gevonden worden op internet, Leren – Kennis Delen en vergaren etc.

Vanzelfsprekend beginnen we met een inleiding en hebben we aan het einde nog wat tips en trucs.

De training wordt afgerond met een soort van slotwoord.

Lees meer

Verkeersregelaar evenementen

Verkeersregelaar evenementen

In Baarn organiseert het steunpunt Vrijwilligers jaarlijks in het voorjaar (februari) de theorie training van verkeersregelaars voor de Baarnse vrijwilligersorganisaties.
Iedereen die zich in Baarn een jaar lang wil inzetten als verkeersregelaar bij evenementen, kan zich in januari aanmelden bij hans@welzijnbaarn.nl
Wij hebben een poule van mensen die via een door ons verstrekte code examen kunnen doen voor verkeersregelaar voor bepaalde tijd. (1 jaar)

 

Lees meer

  • Locatie

   Welzijn Baarn
   Oranjestraat 8
   3743 GD Baarn
   035 - 54 30 526

    
  • Informatie

   KF Groen CMYK PMS 

   Een samenleving waarin ieder mens telt en mensen naar elkaar omzien, daar staat het Kansfonds voor. Jaarlijks steunt het fonds meer dan 500 projecten die daaraan bijdragen. Projecten van mensen die zich inzetten voor de kwetsbaren in hun omgeving. www.kansfonds.nl.